Husqvarna Rider Collect frontmaaier met opvang

Vanaf voorjaar 2018 nieuw in ons leveringsprogramma de Husqvarna Rider Collect frontmaaier met opvang. Deze nieuwe Husqvarna Rider frontmaaiers zijn net zo degelijk gebouwd als zijn andere broertjes en zusjes, maar deze machine is uitgevoerd met een grote grasopvangbak.

 

De eerste modellen heten Rider Collect 318T en de Rider collect  320Ts AWD de beide machines kunnen uitgevoerd worden met een 103 cm of 112 cm frontmaaidek. Het frontmaaidek van deze machines is aangepast zodat we het gras kunnen opvangen in onze 320 liter grote opvangcontainer. Deze container is vanaf de bestuurdersplaats te legen door middel van het bedienen van de kiepschakelaar op het dashboard.

Vijzeltechniek ACtech:

Om een Husqvarna Rider collect te bouwen is eerst lang gedacht over het opvangen van het gras. Veel machines met een grasopvang hebben last dat met nat gras de grasopvang verstopt gaat zitten. Husqvarna heeft hier voor de oplossing met de vijzeltechniek bedacht. Hoe werkt dit? De messen maaien het gras, doordat deze tegengesteld aan elkaar draaien wordt het gemaaide gras naar het midden van het maaidek getransporteerd. Door messen met hoge vleugels te gebruiken wordt zelf het zwaarste gras goed voor de vijzel gelegd. De vijzel draait het gras omhoog naar de opvangbak. Doordat de vijzel altijd draait als de messen draaien hebben we geen last van verstoppingen.  Met deze techniek kunnen we ook heel goed bladruimen van zowel het gazon als van de bestrating. In de grasopvangbak wordt het gemaaide gras goed samengeperst zodat we veel kunnen maaien en weinig de grasbak hoeven te legen.

Beide Husqvarna Rider Collect machines zijn voorzien van  Turnkey start, dit houdt in dat we geen chocke meer gebruiken tijdens het starten, zelfs bij koud weer start de machine gemakkelijk.

De Husqvarna Rider Collect 320Ts AWD is uitgevoerd met 4-wiel aandrijving, hierdoor is de machine super sterk en zeer geschikt voor het oprijden van uw aanhanger. Ook als de ondergrond erg nat zal de Rider Collect 320 gewoon doorrijden.

De Husqvarna Rider Collect frontmaaier met opvang is natuurlijk super wendbaar door zijn beproefde achteras besturing. Wilt u de machine een keer zelf aan de tand voelen, dan is dat bij ons altijd mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.

Husqvarna Rider Collect frontmaaier met opvang.