Robotmaaiers

Vanaf 1995 hebben we de Automower® robotmaaier verder ontwikkeld om te kunnen fungeren als uw betrouwbaarste partner in de tuin; een op alle fronten geteste, allround robotmaaier die altijd gebruiksklaar is. Met gepaste trots kunnen we zeggen dat we nu wereldwijd de toonaangevende leverancier zijn van robotmaaiers. Profiteer van onze uitgebreide ervaring en laat ons u helpen het meest geschikte model te vinden voor de omvang en de vorm van uw tuin, en natuurlijk voor uw persoonlijke wensen. Onze innovatieve techniek wijst vanzelf de weg.

Moeiteloos elk gazon maaien

Een gazon gezond houden kan een hele klus zijn. Met de robotmaaier wordt het gras vanzelf gemaaid, wanneer u maar wilt en zonder dat u er bij hoeft te zijn. De Husqvarna Automower® kan tot 6000 m² gazon maaien, onder alle weersomstandigheden, ook op ongelijk terrein en met hellingen tot 45%. Bij een obstakel stopt de maaier en kiest een andere richting. Het unieke maaisysteem zorgt voor betrouwbare resultaten, onder welke omstandigheden dan ook.

Een klein gazon moet even vaak worden gemaaid om er goed uit te zien. Gelukkig zijn er ook kleinere Husqvarna Automower®, uitstekend geschikt voor gazons tot 1800 m². Elke grasspriet wordt even zorgvuldig en behoedzaam gemaaid als met de grotere modellen.

Een maaier met IQ

Dankzij de vele hightech functies is de Husqvarna Automower® geschikt voor elke situatie. Met behulp van passagedetectie en ingebouwde hellingdetectie kan de robotmaaier ook lastig terrein aan en afhankelijk van het model dat u kiest, fungeert de GPS navigatie als wegwijzer.

U kunt het laadstation vrijwel overal plaatsen. De Husqvarna Automower® detecteert signalen op drie manieren: via het laadstation, de begeleidingsdraden of de begrenzingsdraad. Zo vindt de robotmaaier altijd zijn weg, zonder ongewenste sporen op het gazon achter te laten.

Zelfstandige hulp in de tuin

Leun ontspannen achterover, want u kunt erop vertrouwen dat uw Husqvarna Automower® het gras perfect maait, zelfs als u niet in de buurt bent. De weer sensor zorgt ervoor dat de maaibeurt wordt aangepast aan de groeisnelheid en het weer, terwijl de 'Spot' maaifunctie signaleert of het gras op een bepaald gedeelte langer is. U kunt de maaihoogte handmatig of elektrisch instellen, zodat het gras overal even lang - of kort - is.

Nooit meer zelf grasmaaien…

Wilt u ook een perfect gemaaid gazon, zonder dat het teveel van uw kostbare vrije tijd kost… Dan hebben wij voor u de oplossing!
De Robotmaaier of Automower! Gebaseerd op het grazende schaap!

Een Robotmaaier of Automower maait uw gazon volledig automatisch binnen de grenzen die u door middel van een draad aangeeft en op een tijd die u heeft ingesteld.

Terwijl u in uw luie stoel geniet van uw tuin maait de Automower muisstil 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

De perfecte oplossing voor elk gazon… maaien, maaien, maaien… Natuurlijk met de Automower!

Wij zijn de specialist in automowersVan den Berg is als officieel Husqvarna dealer specialist op het gebied van robotgrasmaaiers. Door onze jarenlange ervaring, ruime kennis, en een breed assortiment automatische grasmaaiers voor de kleine en de grote tuin, staan wij graag voor u klaar!

Ons totaalconcept

- Deskundig en persoonlijk advies op maat
- Complete professionele aanleg en installatie in uw tuin
- Technische ondersteuning voor een optimale werking in uw tuin
- Reparatie en oplossen van storingen in eigen werkplaats en op lokatie
- Compleet winteronderhoud met eventueel software updates
- Levering onderdelen en accessoires voor Husqvarna.

Hoe werkt een robotmaaier

Indien u op zoek bent naar een perfect gazon maar hier niet het werk voor wilt doen, dan is de Automower de machine voor u! Stil, electrisch aangedreven en volledig automatisch : de maaier doet het werk wanneer u dit wilt! De maaier maait continu uw gazon : 24 uur per dag 7 dagen in de week. Door het frequente maaien wordt er een zeer klein deel van het groeiende gras afgehaald: dit valt op uw gazon en zorgt voor een uitstekende bemesting.
De electrisch aangedreven Automower zorgt voor een milieu-vriendelijk alternatief voor alle beschikbare gazonmaaiers op de markt.

Hoe maakt u een keuze

Om een goede keuze te maken voor een geschikt model voor uw gazon zijn diverse eigenschappen van uw tuin van belang. Om u te helpen het juiste model te kiezen hebben we een paar belangrijke vragen die u uzelf moet stellen bij de aanschaf van een robotmaaier:

Hoe groot is uw gazon?Meet het oppervlak van uw gazon op en aan de hand hiervan kan u kijken welke robotmaaier deze oppervlakte kan bijhouden. Dit is allereerst bepalend voor de keuze van een robotmaaier, er zijn robotmaaiers die een gazon van maximaal 400 m2 kunnen bijhouden en robotmaaiers die 6000 m2 kunnen bijhouden. Is het oppervlak van uw gazon groter dan 80% van de aangegeven capaciteit, raden we u aan een model te nemen met een grotere capaciteit.

Hoe ziet uw gazon er uit?

Heeft u een rechthoekig open gazon, of een gazon met smalle stroken, veel obstakels (bomen, plantvakken)? Is het een aaneengesloten deel of heeft u 2 gazons? Heeft u een helling of vijver in uw tuin?

Een klein open gazon kan bijgehouden worden door een eenvoudigere robotmaaier dan bijvoorbeeld een complexe tuin met veel obstakels, doorgangen, e.d. Hiervoor heeft u een geavanceerdere  machine nodig die beter in te stellen is voor uw tuin en intelligenter is. Een robotmaaier met extra geleidingskabels zijn geschikter voor complexere tuinen.

Hoeveel tijd vind u acceptabel dat de robotmaaier mag werken?

Denk hierbij aan bijvoorbeeld spelende kinderen op uw gazon. Wanneer zij spelen moet de robotmaaier in het laadstation staan. U wilt misschien dat de machine alleen ‘s nachts rijd, dan heeft u minder tijd op een dag dat de machine kan maaien en zal u een machine met meer capaciteit moeten kiezen.

Heeft u uzelf bovenstaande vragen gesteld en u vind het toch lastig een keuze te maken, dan helpen wij u graag.

Advies op maat

Bent u geïnteresseerd in een robotmaaier, dan is het van belang dat u de juiste machine kiest geschikt voor uw tuin. Wij maken vrijblijvend een afspraak om de mogelijkheden voor u tuin te bekijken. U krijgt van ons een persoonlijk advies, specifiek voor uw tuin en uw wensen.